Baraja: “El partit és molt important i volem dedicar-li la victòria a les víctimes i damnificats per la DANA”
El tècnic del Valencia CF en la prèvia del partit davant el Reial Betis
Lucho Flores i Andrés Guardado al Valencia CF; Mónica Flores, Sofía Álvarez i Jimena López al Valencia CF Femení
El Valencia CF tornarà a terres mexicanes per a enfrontar-se este pròxim diumenge, 13 d'octubre a les 4:00 hores (dissabte 12 a les 20:00h de Mèxic), a la Selecció Mexicana. Pel conjunt valencianista han passat nombrosos futbolistes mexicans entre els quals destaquen Lucho Flores i Andrés Guardado al Valencia CF; Mónica Flores, Sofía Álvarez i Jimena López al Valencia CF Femení.
Lucho Flores i Andrés Guardado
En 1988, després d'aconseguir el subcampionat de la Lliga Mexicana amb Pumas i ser el màxim golejador amb 30 gols en 37 partits, Luis Flores va recalar al Valencia CF en la qual seria la seua segona etapa en LALIGA -la primera va ser amb l'Sporting de Gijón, coincidint amb Eloy Olaya-. La seua trajectòria en el Club va ser d'una temporada (1988-1989) en la qual va disputar 42 partits, marcant 10 gols i repartint 6 assistències.
Un altre dels futbolistes mexicans que han jugat al Valencia CF és Andrés Guardado. El migcampista de Guadalajara va arribar al conjunt valencianista al maig de 2012 amb Mauricio Pellegrino com a entrenador. Guardat, a més d'actuar com a migcampista, també va aportar a l'equip com a lateral esquerre. En la seua primera temporada com a jugador valencianista va marcar 1 gol i va donar 6 assistències en 50 partits. La seua segona campanya, la va jugar amb Miroslav Djukic en els banqueta. Amb el tècnic serbi, Guardat va jugar 24 i va repartir 1 assistència. En el mercat d'hivern es va ser cedit, fins a final de temporada, al Bayer Leverkusen. Després d'això i abans d'iniciar LALIGA 2014-15, es va ser cedit al PSV Eindhoven.
Mónica Flores, Sofía Álvarez i Jimena López
El Valencia CF Femení ha tingut a tres jugadores mexicanes al llarg de la seua història. Mónica Flores, natural de Livingston (Nova Jersey, els EUA) va aterrar en el Club en 2018, procedent del Notre Dame Women’s Soccer de la NCAA dels Estats Units. En els dos anys que va defendre l'elàstica del Valencia CF va destacar també la seua faceta solidària. La jugadora mexicana va col·laborar amb Casa Caridad, des del primer moment de la seua arribada, per a ajudar a les persones més desfavorides.
Sofía Álvarez va arribar a l'entitat al gener de 2022 després del seu pas pel Querétaro FC Femenil. La lateral destra va estar una temporada. La tercera futbolista de Mèxic que es va enrolar en les nostres files va ser Jimena López, qui va arribar al Valencia CF Femení al juliol de 2023 en qualitat de cedida pel OL Reign. La lateral esquerrana va estar una campanya en el Club.
Unió històrica México – Valencia CF
El Valencia CF va ser pioner a Mèxic, les dos gires en la dècada dels seixanta (1963-1966) que van contribuir a reprendre les relacions diplomàtiques entre Espanya i Mèxic i van acostar el nostre equip als aficionats locals i als valencians i valencianistes exiliats al país i van contribuir a reprendre les relacions diplomàtiques entre Espanya i Mèxic. A més, esta forta connexió històrica també es deu al fet que dos dels cofundadors de l'entitat -Octavio Augusto Milego i Julio Gascó- van marxar al país mexicà per a seguir amb les seues vides.
En l'àmbit esportiu, el Valencia CF té l'honor de ser el primer equip que va guanyar en l'Estadi Azteca en aquell torneig inaugural en el qual va participar al costat de l’Atlante, Club Necaxa i Club Amèrica. L'última visita esportiva al país va ser en 2003 per a jugar un amistós enfront del Toluca FC.
Últimes notícies Ver todas
El VCF Inclusiu juga este cap de setmana, a Tarragona, la primera fase de LaLiga Genuine 24-25
L’exfutbolista del Valencia CF, protagonista en L’Informatiu de VCF Ràdio
Partners Oficials